De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Uw zoekopdracht is bewaard (klik om te openen).

Umbria - Umbrië

De regio is  bergachtig en heuvelachtig en is rijk aan bossen en riviertjes. De Apennijnen lopen door Umbrië met zijn mooie valleien. Het meer van Trasimeno trekt jaarlijks duizenden Nederlanders naar deze regio om van hieruit uitstapjes te maken naar één van de middeleeuwse dorpjes. Assisi, Gubbio, Orvieto, Todi, Spoleto, Terni zijn stuk voor stuk pareltjes. Perugia is daarnaast een stad dat zeker het bezoeken waard is.

De Etruskische beschaving heeft duidelijk zijn stempel gezet op Umbrië. Dit is terug te zien in Todi, Bettona, Orvieto en Perugia. Spoleto  en Spello hebben duidelijk Romeinse overblijfselen. Andere belangrijke Romeinse werken zijn te vinden in Assisi en Gubbio waar de Romaanse architectuur uit het begin van de 12e eeuw te zien is. Enkele mooie voorbeelden zijn de kathedralen van Spoleto en Assisi, S. Silvestro en S. Michele in Bevagna.

Op de site van Borghi Italia vind je de dorpjes die benoemd zijn als de mooiste dorpjes van Italië.

Heb je besloten naar Umbrië te komen?
Huur een huisje in Umbrië  via Villa in Umbria ( www.villainumbria.com ). Twee Nederlandse dames in Umbrië met ruim aanbod aan huisjes en uitstekende, snelle service.

Majolica aardewerk
In Deruta is er een universiteit aan gewijd waar men de exacte kleuren en patronen bestuderen van de lokale aardewerk dat wereldwijd bekend staat als Deruta. Het dorpje, bovenop een berg temidden van de vlakte, is een bezoekje waard. We schreven er hier meer over.

Foto: National Geographic

Ook de natuurliefhebber komt in Umbrië aan zijn trekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de watervallen: Le Cascate delle Marmore, de hoogste van Italië.
Het Nationaal Park dei Monti Sibillini   is een absolute topper. Ruige natuur, prachtige vergezichten en rust.... Norcia is er een bezoekje waard. Dit kleine dorpje staat bekend om zijn truffels.
Het park Monte Cucco is fantastisch. Geschikt voor o.a. speleologische tochten, paragliden en wandelroutes.
De rivieren (de Nera en de Tevere) hebben op hun beurt mooie bebosde oevers, strandjes en prachtige visstekjes.

U kunt evt. de Via di Francesco volgen. Te voet of per fiets.  Een 270 km. lange pelgrimsroute door het groene hart van Italië. Een reis land tijdloze kloosters, heiligdommen, eeuwenoude bossen en middeleeuwse stadjes.  De website geeft 18 etappes weer die per fiets of te voet gevolgd kunnen worden.

Meer info:
We raden u aan een kijkje te nemen op de toeristen-site van Umbrië. Ze hebben ook een Engels- en Duitstalige versie: https://www.umbriatourism.it/

Gevonden accommodaties

 • foto van het object
  La Vigna Rossa Apt. Vittoria
  Soort: Agriturismo (Landelijk)
  Plaats: Bevagna (Umbria)
  Prijs p/dag:
  Laag: €130.00 Midden: €150.00 Hoog: €200.00
 • foto van het object
  Countryhouse Vista sull'oliveto
  Soort: Appartement (Landelijk)
  Plaats: Calvi dell'Umbria (Umbria)
  Prijs p/week:
  Laag: €625.00 Midden: €695.00 Hoog: €775.00
 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida