De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Uw zoekopdracht is bewaard (klik om te openen).

Abruzzo - Abruzzen

Abruzzen ligt in zuidelijk centraal ItaliŽ. De hoofdstad van de regio is L'Aquila (of Aquila). De regio wordt opgedeeld in vier provincies, genoemd naar hun hoofdsteden: L' Aquila, Teramo, Chieti en Pescara.

Natuur:

De regio is zeer rijk aan natuurschoon en telt drie grote nationale parken en ťťn regionaal natuurpark: Gran Sasso - Monti della Laga (http://www.gransassolagapark.it/), Maiella (http://www.parcomajella.it/ ), Abruzzo, Lazio e Molise (http://www.parcoabruzzo.it/ )en Velino-Sirente (http://www.parcosirentevelino.it/). Vooral het Abruzzo nationale per park staat bekend om de bruine beren die er nog leven. De twee hoogste toppen van de Apennijnen liggen ook in Abruzzo, het zijn de Corno Grande in de Gran Sasso (2912 meter) en de Monte Amaro in de Majella (2795 meter). Andere natuurlijke bezienswaardigheden zijn de Calanchi van Atri (http://www.riservacalanchidiatri.it/) en het uiterste zuiden van de Abruzzese kust: de Punta Penna en Costa dei trabocchi (http://www.costadeitrabocchi.eu/trabocchi/). De regio is ook rijk aan meren al dan niet gestuwd zoals het Meer van Barrea, Meer van Campotosto en Meer van Bomba.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia artikel Abruzzen. De tekst is gelicenseerd onder de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL).

Gevonden accommodaties

 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida