De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Uw zoekopdracht is bewaard (klik om te openen).

Basilicata

Basilicata ligt in de voet van Italië en is één van de dunst bevolkte gebieden.
De stad Matera, beroemd door zijn 'sassi', behoort samen met Potenza tot de grootste steden van deze regio. Deze stad kreeg in de jaren '40 veel media aandacht nadat schrijver Carlo Levi in zijn roman 'Christo si fermó a Eboli', de armoede en het leven in de grotwoningen, de Sassi, omschreef. Tegenwoordig zijn de Sassi meer een toeristische atraktie en zijn sommigen omgetoverd tot een luxe verblijf.

Erg prachtig en nog niet zo toeristisch zijn de 'Laghi di Monticcho', de meren van Monticchio, met water gevulde kraters van een uitgedoofde vulkaan.

Hoewel Basilicata vooral een interne regio is, grenst het ook aan 2 zeeën: de Ionische en de Tyrrheense Zee.
De ionische kust is vooral vlak met brede zand- en kiezelstranden, pijnbomen en aucalyptus. Metaponto is daarbij een bezoekje waard: brede zandstranden rondom het van oudsher Griekse stadje met vele ruines.

De Golf van Policastro, aan de Tyrreense kant, heeft een hogere >en meer ingesprongen kust, waar steile klippen worden afgewisseld met kleine strandjes en een kristalheldere zee.

Maratea heeft een gezellige pittoreske vissershaven, waar in het toeristisch seizoen tot in de avonduren iets te doen is. Een enorm beeld van Jezus Christus kijkt over het omliggend gebied.

Castelmezzano en Pietrapertosa zijn indrukwekkende bergdorpen in de Lucanische Dolomieten. Het uitzicht vanaf Castelmezzano is adembenemend, door zijn hoge ligging.
Via een kabel kan er op 400 meter hoogte met een snelheid van max. 120 km/uur naar het naastliggende dorp Pietrapertosa worden gevlogen: Il volo dell' Angelo, de Vlucht van de Engel, een Must voor de waaghalzen onder ons.

Gevonden accommodaties

 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida