De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Uw zoekopdracht is bewaard (klik om te openen).

Valle d'Aosta

Valle d'Aosta is een regio in het Noordwesten van Italië, grenzend aan de Alpen. Het staat bekend om zijn natuurschoon, imposante bergen die men op talloze manieren kan otdekken. Bijvoorbeeld wandelend langs honderden kilometer bewegwijzerde paden. 
Minder bekend maar daarom niet minder interessant zijn de culturele bezienswaardigheden van Valle d'Aosta.  De hoofdstad van de regio is Aosta en werd in 25 v. C. gesticht door keizer Augustus. Het was destijds een belangrijke halte langs de route door de Alpen. Vandaag de dag zijn nog altijd de bouwwerken te bewonderen zoals de Augustusboog en het Romeins amfitheater in het archeologisch park.

Een aantal te noemen bezienswaardigheden in deze regio zijn het kasteel van Fénis met zijn hoektorens en kantelen, indrukwekkende fresco's. Overal in de regio vindt men sporen van vroeger en  veel van die bezienswaardigheden zijn goed bewaard gebleven zoals de Romeinse brug in Pont-St-Martin of het kasteel Verrès met zijn pronkerig ingerichte woonvertrekken. Sarre en het 700 jaar oude kasteel van Aymavilles , het romeinse aquaduct Pondel en het Pittoreske Saint Pierre met het middeleeuws kasteel zijn een bezoek waard.


Castello di Fénis

Valle d'Aosta is de kleinste regio van Italië maar heeft een grote indrukwekkende schatkamer. Je wordt herinnerd aan roemrijke tijden met als achtergrond een adembenemend bergdecor. Hier kan men fantastisch wandelen langs de bewegwijzerde paden. Een absoluut paradepaardje van het natuurschoon in deze regio is het Nationaal Park Gran Paradiso.   Het eerste natuurpark van Italië, een prachtig park waar de berggeit, de steenbok, de marmot en de lammergier leeft.

'sWinters is het een ideale regio voor wintersport.  De bekendste ski-oorden zijn Cervinia, Courmayeur, Monterosa Ski, La Thuile, Cogne, Saint Rhemy.

Algemene info Valle d'Aosta: www.visitaosta.nl en www-lovevda.it

Gevonden accommodaties

 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida