De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Uw zoekopdracht is bewaard (klik om te openen).

Liguria - LiguriŽ

LiguriŽ is een smalle regione met een mooie kust, De Bloemenriviera, dat landinwaarts meteen overloopt in een bergachtig gebied. Juist die combinatie is zo typerend voor het landschap van LiguriŽ. Dorpjes die tegen de kust opgebouwd zijn met de zo typische smalle steegjes, caruggi genaamd. LiguriŽ ligt uitgestrekt tussen Frankrijk aan de ene zijde en de Cinque Terre en Toscane aan de andere zijde.
De Bloemenriviera is bekend om zijn bloemen en vele kassen. Eind Februari staat de Mimosa in bloei met zijn spectaculair vele gele bloemetjes die in heel ItaliŽ wordt uitgedeeld tijden La Festa della Donna.
San Remo is bekend om zijn festival. In het achterliggende land vele middeleeuwse dorpjes die het bezoeken waard zijn. Maak bijv. een rondrit via Dolceaqua, Perinaldo, Apricale naar Triora; het dorp van de heksen. In het verleden zijn in dit gebied veel heksen vervolgd. Er zijn verschillende wandelroutes en Triora is in dit geheel ook een bezoekje waard. Het is sowieso een mooi dorpje met overdekte smalle steegjes. Terug via Andagna, Badalucco naar Taggia.

Omdat we nu al een aantal dorpjes hebben genoemd die genomineerd zijn voor de lijst van de mooiste dorpjes van ItaliŽ, geef ik hier meteen een opsomming van een aantal dorpjes in Ligurie: Apricale, Borgio Verezzi, Brugnato, Campo Ligure, Castelbianco, Castelvecchio, Cervo, Finalborgo, Laigueglia, Lingueglietta (borgo di Cipressa), Manarola, Millesimo, Montemarcello, Noli, Tellaro, Triora, Varese Ligure, Vernazza en  Zuccarello.

Gevonden accommodaties

 • foto van het object
  Gocce di rugiada
  Soort: Bed and Breakfast (Zee)
  Plaats: Finale Ligure (Liguria)
  Prijs p/dag:
  Laag: €35.00 Midden: €40.00 Hoog: €45.00
 • foto van het object
  Camping Bella Vista
  Soort: Stacaravan (Zee)
  Plaats: Albenga (Liguria)
  Prijs p/week:
  Laag: €60.00 Midden: €86.00 Hoog: €108.00
 • foto van het object
  Johanna Noyon - Pian del Nasso (Liguria-Savona) 4 case di lusso con piscina
  Soort: Rustiek (Karakteristiek)
  Plaats: Piana Crixia (Liguria)
  Prijs p/week:
  Laag: €480.00 Midden: €550.00 Hoog: €620.00
 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida