De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Watersportvakantie ItaliŽ

Italië is al jaren een door Nederlanders geliefde vakantiebestemming. Het is dan ook een uitstekend vakantieland waar werkelijk voor iedereen wat te vinden is. Van campingvakanties voor families met kinderen tot zon en strandvakanties aan de prachtige kust tot watersportvakanties aan de hiervoor meest geschikte en mooiste meren van Italië.Watersporters kiezen het Gardameer en het Comomeer jaarlijks tot één van de meest geliefde bestemmingen van het land. De meren lopen vol met zeilers, windsurfers en kitesurfers omdat de plaatsen bekend staan vanwege de goede omstandigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van de sporten. Een actieve vakantie waarin je nieuwe mensen met dezelfde interesses leert kennen is hier gegarandeerd.


Gardameer
Het Gardameer kent tal van mogelijkheden om te surfen, voor zowel beginners als gevorderden. Vooral in het Noorden, bijv. in Torbole maar ook in Riva del Garda, Torri del Benaco, Malcesine en Limone, wordt deze sport veel beoefend. Op het Gardameer zijn er verschillende wind spots. Ook zeilers trekken hier hun voordeel uit. Volg eens een zeilcursus of catamaran-cursus bij één van de zeilscholen rond het Gardameer. Een unieke belevenis! Een jaarlijks terugkerend zeilevenement is de Centomigla van Bogliaco, de langste regatta voor binnenwater in Europa en meteen ook de oudste van Italië.
Om de ideale verblijfplaats te vinden voor je watersportvakantie kun je ook een kijkje nemen op de website van Wimdu. Hier plaatsen eigenaren van privé woningen hun kamers te huur aan. Soms vind je er zelfs complete woningen die door mensen beschikbaar gesteld zijn omdat ze bijvoorbeeld zelf op vakantie zijn.Aan het Gardameer kun je bijvoorbeeld tegen een lage prijs al in deze woning terecht. Hier beschik je zelfs over een zwembad in de tuin. Mocht je na een dagje surfen op het Gardameer niet genoeg hebben van het water, kun je achteraf nog een paar baantjes trekken in de tuin.


Comomeer
Ook aan het Comomeer zijn er verschillende mogelijkheden om watersporten te beoefenen. U kunt natuurlijk uw eigen surfplank, kano of boot meenemen. Er zijn ook verschillende bedrijven waar u kano's en surfmateriaal kunt huren. Ook kunt u lessen nemen, dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen, in bijv. kitesurfen, windsurfen, duiken e.a.
Ook aan het Comomeer kun je bij Wimdu terecht voor meer dan 50 verschillende accommodaties: Klik hier om deze aanbiedingen te bekijken.

 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida