De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Golfo dell' Asinara - SardiniŽ

In het Noorden van Sardinië ligt het kleine stadje Badesi. Dit gebied is lang onbewoond gebleven. Pas laat in de 18e eeuw zijn hier schaapsherders gaan wonen. Het kerkje in het hart van het dorp is begin 1900 gesticht. Badesi staat bekend om de adembenemende schoonheid van zijn kust en stranden: Badesi Mare. Kilometers brede witte zandstranden strekken zich uit, doorkruist door de rivier Coghinas, één van de belangrijkste van Sardinië. De duinen van fijn zand, zijn bedekt met jeneverbesstruiken en kijkend naar de horizon, zie je in de verte het eiland Asinara.
Dankzij de Mistral wind is deze streek het hele jaar geliefd bij windsurfers en zeilers.
Onlangs is de kust van Badesi uitgeroepen tot "gebied van communautair belang", dankzij zijn rijke flora en fauna. Hier zijn veel verschillende vogelsoorten die in de rivierdelta nestelen.
In het achterland vind je heuvels met dichte vegetatie maar ook zandgronden waarop wijngaarden van o.a. de prestigieuze wijn Vermentino di Gallura DOCG

Evenementen in Badesi:
Mei: Trofeo Magrini, een internationaal viskampioenschap. Er wordt gevist vanaf de wal.
Juni: La Festa Patronale del Sacro Cuore
Zomer: Onder de naam Estate Badesana worden er verschillende festiviteiten georganiseerd zoals het bekende Zomer Carnaval van Badesi die elk jaar wordt gehouden in de nacht van 13 augustus.
Het Gourmet Festival vindt plaats op 8 Augustus. Dé gelegenheid om met de lokale keuken en die van Gallura in aanraking te komen. Dit evenement trekt ieder jaar tal van toeristen.

Stranden:
Li Mindi: Een kilometers breed wit zandstrand met uitzicht op het eiland Asinara. Bij heldere dagen kan men Corsica zien liggen.
Cala Canneddi: Helder water met fijn zandstrand dat afgewisseld wordt met klein gekleurd grind. Roze rotsblokken, vanwege het quarts, zijn hier kenmerkend.
Baia delle Mimose: Een druk strand vanwege het heldere water, wit zandstrand dat geleidelijk afloopt in het water. Geschikt voor surfers en ook voor kleine kinderen.

Uitgaan
In de avonduren is er in Badesi in het hoogseizoen altijd iets te doen. Lekker genieten van het buitenleven. Een ijsje halen of een terrasje pakken en even een rondje langs de avondmarkt.

Viddalba
Bezoek het dorpje Viddalba in het binnenland. Het heeft een oud romaans kerkje en ook het archeologisch museum. Het museum zelf is niet zo groot maar wel de omliggende bijbehorende gebieden waar Romaanse resten zijn gevonden zoals bij de necropoli di San Leonardo.
In de maand Mei zijn er verschillende festiviteiten.

Valledoria
Het stadje ligt direct aan zee en heeft zijn naam overgehouden aan de nobele Ligurische familie Doria: Valle di Doria. De familie heeft in de 13e eeuw het kasteel neergezet om hun eigendommen te beschermen. Valledoria is tegenwoordig zeer toeristisch en een goede uitvalsbasis voor verschillende tochtjes over zee.

Op vakantie naar Noord-Sardinië?
Vanuit Nederland en de grensstreek (Düsseldorf/Weeze) gaan er regelmatig goedkope vluchten van Ryanair op Alghero. Van hieruit is het anderhalf uur rijden naar Badesi. Voor een huurauto verwijzen wij naar Easyterra en Autohuren.nl zodat u huurt voor het voordeligste tarief.

Overnachten
In Badesi kunt u een vakantiewoning huren in Residence Village Sa Ventana. U huurt hier een 4-persoons tweekamer appartement welke van alle gemakken voorzien is. Natuurlijk kunt u, als bezoeker van dit Residence, gebruik maken van het bijbehorende zwembad. Als u boekt voor 28Feb.2013 kunt u korting krijgen tot 15%.

Foto: Residence Village Sa Ventana

In Valledoria kunt u overnachten in  Abbaidda Hotel. Een vrij nieuw hotel op slechts een kilometer aan zee, bij de kust van Asinara. Het heeft een zwembad en 's-Avonds geniet u van een prachtig uitzicht over de kust.

Foto: Abbaidda Hotel

 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida