De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Fietsen in Italie

Italië: La Dolce Vita
Onder Nederlanders is Italië een geliefd vakantieland, niet zo gek ook want Italië heeft veel te bieden. Het land biedt ruime mogelijkheden als het om vakantie gaat. Je kan in Rome de romeinse stijlen bezichtigen, wijnproeven in Toscane, pitoreske dorpjes bekijken in het zuiden of ontsnappen aan het massa tourisme en het authentieke Italie ontdekken in Sicilië.   Er zijn vele kastelen, romeinse overblijfselen, burchten, prachtige kerken en pitoreske binnenplaatsen waar je met de auto niet kan komen. Dit maakt het bijzonder interessant om Italië eens met de fiets te gaan ontdekken.

 

Voorbereiding

Meer informatie over Italië vinden is essentieel voor je aan de reis begint. Het is raadzaam om je te oriënteren in de verschillende regio's, om erachter te komen waar je welke bezienswaardigheden kan vinden. Bereid je goed voor, voordat je gaat zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten hoe het vervoer in Italië is geregeld en waar je de heerlijkste pasta, wijn en olijfolie kan krijgen of wat  de mooiste dorpjes en steden zijn. Niet ten minste belangrijk is informatie over de cultuur, om zo goed mogelijk voorbereid op reis te kunnen gaan.

Fietsend door het hart van Italië

De infrastructuur in Italië is in het algemeen goed geregeld. Er zijn genoeg vlakke wegen te vinden die door de recreatieve fietser goed te fietsen zijn. Naast de vlakke wegen zijn er veel bergen, heuvels en gebieden waar je het moeilijk kan krijgen met een 'normale' fiets. Je zal meerdere malen 'offroad' gaan daarom is een goede mtb de juiste keus voor een reis door Italië.
De gaanbare wegen vind je vooral in het binnenland, en als je daar dan toch bent, maak dan zeker een stop in Umbrië. In deze streek vind je de Italiaanse cultuur ten top, kunst, natuur, heerlijk eten en historie. Mtb-en in Umbrië is een echte aanrader!

Verder zijn er ook tal van andere interessante dorpjes waar je doorheen kan fietsen. Natuurlijk moet je soms flink de pas erin zetten omdat deze dorpjes lang niet allemaal even vlak zijn, maar dit zorgt dan wel weer voor fantastische uitzichten!

 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida