De mooie Toescane Machtige Dolomiten Capri Arena Verona Portofino Lekker eten Carnevale

Het Griekse Segesta op SiciliŽ

Segesta ligt op een prachtige locatie, tussen de zacht glooiende heuvels van de provincie Trapani. Het ligt solitair in schril contrast met het omliggende groene landschap: rondom fantastisch! 
Het oude Segesta werd waarschijnlijk gesticht door de Elimi; onder Grieks bewind en behoorde net als Erice (Eryx) tot één van de belangrijkste steden van het  Middellandse Zeegebied. De Dorische tempel werd niet daadwerkelijk door de Grieken gebouwd, zoals de titel van dit artikel doet vermoeden maar door de Elimiers, een inheemse bevolking van Sicilië die ook Erice hebben gesticht. Het is echter waar dat de Griekse kolonisten waarschijnlijk hebben bijgedragen aan de bouw van de tempel, tussen 430 en 420 voor Christus. De tempel heeft 36 Dorische zuilen en is 61 meter lang en 26 meter breed. De tempel heeft geen dak. Men neemt aan dat de lokale bevolking nooit in staat is geweest de tempel volledig af te maken doordat Segesta is aangevallen.

Bovenop een naastgelegen heuvel, Monte Barbaro op 400m. boven de zeespiegel, is een halfrond amfitheater gebouwd in dezelfde tijd. Het prachtige uitzicht over het landschap maakte het overbodig toneeldecors te bouwen.

Vandaag de dag wordt de locatie tijdens de zomermaanden gebruikt voor Griekse toneelstukken en andere evenementen.

Om bij de tempel en het amfitheater te komen, kan gebruik worden gemaakt van een shuttlebus. Wij namen de shuttlebus naar boven en wandelden vervolgens de route naar beneden richting de Tempel van Segesta. Een aanrader met prachtig uitzicht!

 
Klik om meer info over adverteren.

www.toscanetips.nl

PINKA

Safiorida