Het hele jaar
Sardinië vakantiehuizen

Uw advertentie
op italie2go?
Klik hier en
laat het ons weten!

Tussen Monferrato en Le Langhe 

In het tijdschrift Autoweek  (nummer 34/2012) een reportage over de Autoslaaptrein in samenwerking met Italie2go.nl.
De autoslaaptrein bracht de reporters naar Alessandria, een stad gelegen in Noord-Italië in de povlakte tussen de rivieren Bormida en Tanaro, regio Piemonte. Zelf heeft de stad niet veel te bieden maar de omgeving daarintegen is zeker de moeite waard.

De reporters overnachtten in de knusse B&B Cá d'Rot {end} , van de vriendelijke eigenaren Mario en Marisa die tróts zijn op hun omgeving, Asti, Monferrato , Le Langhe en de streekproducten van dit land. Zonder enige moeite laten ze je genieten van de omgeving en slowfood. Dit alles met liefde. Ze nemen je, als je dit wilt, mee naar een proeverij bij boeren in de omgeving. of een uitstapje naar de 'ondergrondse kathedralen': de wijnkelders van Bosca, welke ook tot de werelderfgoedlijst behoren.

B&B Cà D'Rot is gelegen in Vinchio, een dorpje in het heuvellandschap  temidden van de wijngaarden. Ooit was dit gebied zee. Er kunnen nog steeds fossielen gevonden worden die op de zeebodem leefden. De omgeving vraagt er om de versnelling een tandje lager te zetten, te genieten van het landschap in een rustig tempo onder genot van één van de mooie wijnen zoals Barbera Superiore, Moscato d'Asti en Cortese van dit land met prachtig uitzicht over de heuvels.

De wijnkelders 'Cantine Bosca'.

Deze wijnkelders staan ook bekend als 'de ondergrondse kathedralen' en zijn een aantal dagen per jaar geopend voor bezoekers. Daarnaast is het mogelijk deze op reservering te bezoeken.
De kelders zijn behoren tot het werelderfgoed van Unesco. De producten van Bosca zijn wereldwijd bekend. Mario en Marisa brengen jullie hier graag naartoe.

Tips:
Er gaat geen maand voorbij en ergens in de omgeving is wel een proeverij, een sagra of ander feest. De eigenaren helpen je graag op weg. Hier een aantal hoogtepunten:

Mei: In het eerste weekend van Mei vindt de Sagra dell’asparago Saraceno plaats. Een cultureel-gastronomisch feest waarbij Vinchio in histrisch middeleeuwse sferen wordt gebracht.

September: De witte truffel is een delicatesse die in de directe omgeving te vinden is.

  • Palio di Asti: De 3e Zondag in September. Dit is tevens de oudste Palio van Italië. 5 dagen feest waarbij de verschillende wijken worden vertegenwoordigd. Het feest wordt afgesloten met een historische optocht met wel liefst duizend historisch geklede figuranten.
     
  • De week ervoor zijn er verscheidene markten waar verschillende streekproducten te koop zijn. Uiteraard wordt hier ook geproefd. De 2e Zondag in September wordt dit eno-gastronomische feest gehouden. Alle boeren uit de omgeving tonen hun producten. Er worden streekgerechten bereidt welke onder genot van een goede wijn, de reden waarom Asti wereldwijd op de kaart staat. Het feest wordt afgesloten in historisch kostuum, oude tractoren, ecc. met wel drieduizend figuranten. http://www.festivaldellesagre.it
  • Douja d'Or: De beste wijnen kunnen hier geproefd worden. Een feest voor levensgenieters, wijnkenners, wijnboeren, toeristen en dorpelingen. http://www.doujador.it/

Oktober – November: La fiera del Tartufo Bianco d'Alba. Een culinair feest waarbij de witte truffel van Alba cetraal staat. http://www.fieradeltartufo.org/

Overnachtingsaanbieding welke rechtstreeks bij de eigenaar is te boeken:

 

B&B Cà d'Rot www.cadrot.it