Uw advertentie
op italie2go?
Klik hier en
laat het ons weten!

Het hele jaar
Sardini vakantiehuizen

Salento, quant bello

Salento, in het zuiden van Puglia in de omgeving van Lecce, is een regio met een adembenemende kustlijn met smaragdgroen helder water en witte rotswanden. Een waar paradijs.
De omgeving is hier rijk aan cultuur. Je vindt hier veel Moorse elementen en in het achterland Griekse invloeden wat o.a. terug is te vinden in de streektaal Griko.

In sommige dorpjes spreekt de oudere bevolking nog Grieks (!). De kustlijn bestaat uit o.a. mooie witte zandstranden met ondiep water zoals bij Alimimi terwijl een stukje verder bij Torre Sant'Andrea stijle kalkstenen rotswanden uit zee oprijzen. Druk bezocht is het strand bij Porto Muggio tussen Castro en Santa Cesarea Terme.

Santa Cesarea Terme
Op een paar kilometer van Capo di Leuca ligt op een bevoorrechte positie het rif met kuuroord Santa Cesarea Terme, welke beroemd is om zijn zwavelhoudende mineraalwater. De kustlijn met zijn smaragdgroene water is hier adembenemend mooi. Het is o.a. bekend om zijn prehistorische grotten.

Otranto
Otranto met unieke architectonische kenmerken: een mix van oude culturen. Het is hier toeristisch en in de avonduren heerlijk toeven in de pittoreske straatjes. Als jaren staat Otranto in de Blauwe Gids van de Legambiente onder n dan de tien mooite plekjes van het land.
Bezoek de Kathedraal, welke dateert uit de 11e eeuw, het Aragonees kasteel, de kerk van St. Peter van de Byzantijnse tijd, de runes van de beroemde abdij van St. Nicholas en de ondergrondse Torre Pinta.
Een weetje:
In 1480 is het bezet geweest door de Turken, die de stad met schepen binnenvielen en 800 mannen en vrouwen vermoorden die weigerden zich te bekeren tot de Islam. Nog steeds indrukwekkend, omdat hun botten en schedels tegenwoordig in de grote kathedraal van Otranto liggen. De invloed van de Moren is het kort maar heftig geweest en sinds hun vertrek siert Otranto zich met hoge muren en uitkijktorens.

Castro
Castro heeft het uiterlijk van een typisch middeleeuws dorp, omgeven door stadsmuren waartussen de smalle steegjes. De pittoreske haven van Castro Marina waar de lokale visserij de meest populaire bezigheid is. Het landschap biedt ongerepte natuur zoals Punta Mucurune en de beroemde grotten van Zinzulusa en Romanelli. De grot van Romanelli is bekend door de ontdekking van de paleolithische artefacten waarmee het leven van de eerste bewoners van dit gebied kon worden gerecontueerd.