Het hele jaar
Sardini vakantiehuizen

Uw advertentie
op italie2go?
Klik hier en
laat het ons weten!

Golfo dell Asinara - Sardini

In het Noorden van Sardini ligt het kleine stadje Badesi. Dit gebied is lang onbewoond gebleven. Pas laat in de 18e eeuw zijn hier schaapsherders gaan wonen. Het kerkje in het hart van het dorp is begin 1900 gesticht. Badesi staat bekend om de adembenemende schoonheid van zijn kust en stranden: Badesi Mare. Kilometers brede witte zandstranden strekken zich uit, doorkruist door de rivier Coghinas, n van de belangrijkste van Sardini. De duinen van fijn zand, zijn bedekt met jeneverbesstruiken en kijkend naar de horizon, zie je in de verte het eiland Asinara.
Dankzij de Mistral wind is deze streek het hele jaar geliefd bij windsurfers en zeilers.
Onlangs is de kust van Badesi uitgeroepen tot "gebied van communautair belang", dankzij zijn rijke flora en fauna. Hier zijn veel verschillende vogelsoorten die in de rivierdelta nestelen.
In het achterland vind je heuvels met dichte vegetatie maar ook zandgronden waarop wijngaarden van o.a. de prestigieuze wijn Vermentino di Gallura DOCG

Evenementen in Badesi:
Mei: Trofeo Magrini, een internationaal viskampioenschap. Er wordt gevist vanaf de wal.
Juni: La Festa Patronale del Sacro Cuore
Zomer: Onder de naam Estate Badesana worden er verschillende festiviteiten georganiseerd zoals het bekende Zomer Carnaval van Badesi die elk jaar wordt gehouden in de nacht van 13 augustus.
Het Gourmet Festival vindt plaats op 8 Augustus. D gelegenheid om met de lokale keuken en die van Gallura in aanraking te komen. Dit evenement trekt ieder jaar tal van toeristen.

Stranden:
Li Mindi: Een kilometers breed wit zandstrand met uitzicht op het eiland Asinara. Bij heldere dagen kan men Corsica zien liggen.
Cala Canneddi: Helder water met fijn zandstrand dat afgewisseld wordt met klein gekleurd grind. Roze rotsblokken, vanwege het quarts, zijn hier kenmerkend.
Baia delle Mimose: Een druk strand vanwege het heldere water, wit zandstrand dat geleidelijk afloopt in het water. Geschikt voor surfers en ook voor kleine kinderen.

Uitgaan
In de avonduren is er in Badesi in het hoogseizoen altijd iets te doen. Lekker genieten van het buitenleven. Een ijsje halen of een terrasje pakken en even een rondje langs de avondmarkt.

Viddalba
Bezoek het dorpje Viddalba in het binnenland. Het heeft een oud romaans kerkje en ook het archeologisch museum. Het museum zelf is niet zo groot maar wel de omliggende bijbehorende gebieden waar Romaanse resten zijn gevonden zoals bij de necropoli di San Leonardo.
In de maand Mei zijn er verschillende festiviteiten.

Valledoria
Het stadje ligt direct aan zee en heeft zijn naam overgehouden aan de nobele Ligurische familie Doria: Valle di Doria. De familie heeft in de 13e eeuw het kasteel neergezet om hun eigendommen te beschermen. Valledoria is tegenwoordig zeer toeristisch en een goede uitvalsbasis voor verschillende tochtjes over zee.