Het hele jaar
SardiniŽ vakantiehuizen

Uw advertentie
op italie2go?
Klik hier en
laat het ons weten!

Mille Miglia†

Volgens Enzo Ferrari is het la corsa piķ bella del mondo: de mooiste race ter wereld. De Mille Miglia. Ieder jaar start in de oude binnenstad van Brescia deze race met klassieke sportwagens langs een 1000 mijl lang parcours door ItaliŽ. Het moet een waar spektakel zijn om aan de start de honderden teams te zien vertrekken in hun historische opgepoetste bolides. {end} Langs de route staan miljoenen toeschouwers.

De Mille Miglia is een rally op de openbare weg, welke van origine plaats vond tussen 1927 en 1957. Om precies te zijn, 13 keer voor de oorlog en nog 11 maal daarna. In 1977 is de rally nieuw leven ingeblazen in de vorm van een rally voor oldtimers. Deelname werd beperkt voor auto's van het bouwjaar 1957 en eerder, welke ook hadden deelhenomen aan de oorspronkelijke† races. De route loopt van Brescia naar Rome en weer terug: dezelfde route als de originele race met hetzelfde start- en finish punt op de Viale Venezia.

Het was Enzo Ferrari die de race in de jaren '80† omschreef alseen bewegend uniek museum in een prachtige omlijsting. In de jaren '80 is de race een levendige mix geworden van sport, cultuur toerisme, show en internationale vriendschappen, welke gehouden worden in de meest prachtige en historische centra van ItaliŽ. Deze middeleeuwse dorpjes en steden in combinatie met de mooiste landschappen maakt dat Mille Miglia meer is dan een simpele reenactment.

Over de jaren hebben er al 50 verschillende landen deel genomen aan deze race. Bekende en minder bekende personen met allen een passie voor oude auto's.