Uw advertentie
op italie2go?
Klik hier en
laat het ons weten!

Het hele jaar
Sardinië vakantiehuizen

Il Postino 

Il Postino is een Italiaanse film uit 1994. De film vertelt het verhaal over de Italiaanse postbode  Mario Ruoppolo op het Eolische eiland Salina. Op een dag ontmoet hij de verbannen Chileense dichter Pablo Neruba. De eilandbewoners zijn erg enhousiast over het feit dat zo'n bekend dichter op hun eiland komt wonen.

Het plaatselijke postkantoor wordt 'overspoeld' met post voor de dichter. Aan Mario de eer deze persoonlijk te bezorgen bij het nogal afgelegen huis waar hij iedere dag op de fiets naartoe gaat. Hij ziet dat de meeste afzenders van de brieven vrouwen zijn en daarom besluit hij ook dichter te worden en vraagt hulp aan Neruda. Neruda helpt hem de mooie Beatric Russo, die in het dorpscafé werkt, te verleiden. Il Postino is de laatste film van de door Italianen geliefde acteur Massimo Troisi, is gefilmd op de Eolische Eilanden. Troisi overleed een dag na de laatste opnames van deze film.

De Eolische eilanden liggen iets ten Noorden van Sicilië. Het is een eilandengroepje van 7 vulkanische eilanden. De film is o.a. opgenomen op het eiland Salina maar deels ook op Procida, een eiland in de golf van Napels, bij Ischia.

Wie het eilandje Salina zelf wil bezoeken, kan vliegen (ook Ryanair) op Palermo of Catania om vervolgens met de boot (aliscafo) naar Salina  te varen.