Het hele jaar
Sardinië vakantiehuizen

Uw advertentie
op italie2go?
Klik hier en
laat het ons weten!

La Ferrari 

Ferrari S.p.A. is een Italiaanse autofabrikant opgericht door Enzo Ferrari in 1947 in Maranello in de provincie Modena. Fabrikant van high-end sport- en racewagens en bezig met sportwagenraces. Ferrari heeft de meste titels in het Formule 1-wereldkampioenschap, vijftien coureur en zestien constructerstitels.

Zijn sportieve oorsprong gaat terug tot 1929, toen Enzo Ferrari de Scuderia Ferrari in Modena stichtte, die nog steeds de hoofdafdeling is van de Ferrari-raceafdeling.

Het officiële symbool is een steigerend paard, afgeleid van het paard dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gebruikt door de Italiaanse vlieger Francesco Baracca. Persoonlijk gegeven door Baracca's moeder  aan Enzo Ferrari in 1923, zou het het embleem van het merk Ferrari en de raceafdeling worden. Het gele veld, waar het steigerende paard wordt afgebeeld, werd gekozen door Enzo Ferrari omdat het een van de kleuren is van het embleem van de stad Modena.

Ferrari-auto's staan ook bekend om hun exclusiviteit, zozeer zelfs dat het bedrijf heeft besloten de productie te beperken om dit kenmerk te behouden. Onder de ontwerpers die hebben samengewerkt met Ferrari zijn Pininfarina, Scaglietti, Bertone en Vignale. De motoren die worden gebruikt in Ferrari-auto's zijn voornamelijk V8 en V12.

Italiaanse racewagens waren sinds de jaren 1920 rood geverfd. Dit was de gebruikelijke kleur voor Italiaanse auto's die deelnamen aan autokampioenschappen op basis van een maatregel die in de loop van de jaren tussen de twee wereldoorlogen werd genomen door de vereniging die later de FIA werd genoemd. In het federatieschema waren onder andere de Franse auto's blauw, de Duitse witte en de Engelse groene.

Het Ferrari-museum, tot april 2011 Galleria Ferrari genoemd, is een automuseum op ongeveer 300 meter van de Ferrari-fabrieken in Maranello, in de buurt van Modena. Het is opgedragen aan de steigerende paardenautofabrikant.

Het verzamelt niet alleen auto's, maar vertoont ook prijzen, foto's en andere historische objecten die verband houden met de geschiedenis van het Italiaanse autorijden. De tentoonstelling introduceert ook technologische innovaties, waarvan vele de overgang tussen racewagens en straatmodellen zijn.